29 Mayıs 2014 Perşembe

HPV Laboratuvari HPV Analizi

HPV Analizi Nasıl Yapılır?


HPV "deri-deri" veya “muköz memran-muköz memran” teması ile bulaşır. "Şişlikler" genellikle enfeksiyonun ortaya çıkışından yaklaşık üç ay sonra gözlenir, bazen ortaya çıkışları 3 ile 6 ay arasında gerçekleşir.

Bu dönem içerisinde kendi kendine veya klinik muayene esnasında küçük lezyonlar gözlenmeyebilir. Kadınlarda siğiller vulva'da, labia'da, üretra'da, vajinanın iç kısmında, seviks' in üzerinde ve anüs etrafında ortaya çıkabilir.

Kansız ve mukussuz olarak bir vaginal fırça yardımı ile kolayca alınan vaginal smear örneğinden veya küçük bir müdahele sonrası kondilomun kendisinden (eğer HPV+ ise) HPV'ye ait DNA' yı elde etmek mümkündür.
 
DNA eldesini takiben yapılan PCR sonuçları agaroz gel görüntüleme ile izlenir. Jel görüntülemede + sonuç HPV DNA' sının varlığını gösterir. Daha sonra DNA dizi analizi reaksiyonu uygulanır. Elde edilen veriler DNA dizi analizi cihazında değerlendirilir.

HPV'ye ait DNA dizisini oluşturan harfler tek tek okunarak hangi tipe uyduğu daha önceden belirlenen HPV tiplerine ait baz dizileri ile karşilaştırılarak teşhis konur

Detaylı Bilgi ve hpv Tedavisi İçin;